5 Simple Techniques For yumurtlama bozukluğu nasıl tedavi edilir
5 Simple Techniques For yumurtlama bozukluğu nasıl tedavi edilir
Blog Article
Kadınlarda hamile kalmaya en uygun günler yumurtlama zamanıdır. Yumurtlamayla ilgili gebe kalmak isteyen her kadının bilmesi gereken noktalar şunlardır:
Yumurta istenilen büyüklüğü geldiğinde yumurta çatlatma iğnesi yapılır ve bu iğne yapıldıktan 24-36 saat sonra eşlerin birlikte olması önerilir. Yumurtlama tedavisi sonrası cinsel birliktelik ile gebelik sağlanamamışsa ya da sperm bozukluğu mevcutsa, çatlatma iğnesi yapıldıktan 24-36 saat sonra aşılama yapılarak gebelik şansı arttırılır.
Doğurganlık hormonları genelde vücutta doğal olarak üretilen hormonlarla aynı şekilde etki göstermektedir. Doğurganlık ilaçları ile yumurtalıkların uyarılması sağlanabileceği gibi yumurta kalitesinin arttırılması da sağlanabilir.
Servikal mukusta artworkış ve kıvamında incelme: Kadınlar bunu ‘akıntının artması’ şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti yumurtlama döneminin başında veya yumurtlamadan birkaç gün önce başlar.
Bilinmeyen faktörler: Erken yumurtalık yetmezliğinin nedeni sıklıkla bulunamamaktadır. Doktorunuz, nedeni bulmak için daha fazla exam yapılmasını önerebilir ancak rahatsızlığın nedeni yine de tespit edilemeyebilir.
Tüm kadınlar, ergenlikten menopoza kadar yaşamları boyunca yavaş yavaş salınan belirli sayıda yumurtayla doğarlar. Erken yumurtalık yetmezliği, yumurtalıktaki yumurtaların genetik veya kemoterapi gibi bazı tıbbi tedaviler nedeniyle erken kaybedilmesi durumudur.
Ayrıca aşırı stres, aşırı spor ve aşırı zayıflama, aşırı obezite gibi durumlarda da yumurtlama ve adet düzeni bozulmaktadır.
Oligo-ovulation will also be connected to hormonal imbalances, polycystic ovary syndrome and currently being overweight or underweight, malnutrition and anxiety. Females using this yumurtlama hormon bozukluğu affliction Have a very lowered potential for pregnancy.
Yumurtlama bozukluğu kısırlık etkenleri arasında sıklıkla karşılaşılan sebeplerden birisidir. Bu vulatuar disfonksiyon olarak da ifade edilmektedir. Kadınlarda kısırlık sebeplerinin yaklaşık üçte biri yumurtlama sorunları ile alakalıdır. Burada yumurtlama bozukluğu ya da yumurtlama bozukluğu söyleminden kasıt genel olarak yumurtlama düzensizliğidir.
Erken yumurtalık yetmezliği, bir kadının yumurtalıklarının over here 40 yaşından önce çalışmay wellı bırakması sonucu ortaya çıkar ve bu durum adetlerin düzensizleşmesine veya hiç olmamasına ve kısırlığa yol açar.
Erken yumurtalık yetmezliği, yumurtalıkların forty yaşından önce işlevini durdurması ile meydana gelmektedir. Bu durum meydana geldiği zaman yumurtalıklarınız regular miktarda östrojen üretemez ya da düzenli olarak yumurta salamaz. Sonuç olarak ise kısırlık oluşabilir.
Derin endometriosis advertı verilen ve rahim ve barsak arasındaki bölgeyi tutan endometriosis lezyonlarının laparoskopik olarak çıkarılması mümkündür. Bu lezyonların alınması ile ağrı genellikle giderilir. İleri evre endometriosis cerrahisi uzun süren ve deneyimli bir cerrahın varlığı gerektiren bir tedavidir. Endometriosisin tekrarlama riski olan bir hastalık olduğu unutulmamalıdır.
Kadınların erkeklik hormonlarının fazlasına hassas olan cilt bölgelerinde kıl üretimi artışı dışında diğer bir sorun da yağ üretiminin artması nedeniyle ortaya çıkan sivilcelenme sorunudur.
Mantar enfeksiyonlarında genellikle beyaz, peynirimsi ve yoğun olur. Bu tür belirtiler yaşandığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.